ELLES_ELLS


Sin título-4

El projecte ELLES_ELLS gira entorn a tres eixos: el retrat fotogràfic, la música i les persones.
A partir de la combinació d’aquests elements he volgut generar un relat que comença amb l’aprofitament de la bidireccionalitat de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) per llançar la següent pregunta:
Quina és la teva cançó preferida?
Del feedback obtingut per les persones que s’han interessat pel projecte, he creat una llista amb el nom de cada una al costat de la seva cançó preferida. La cançó inspirarà el retrat. Un cop personalitzada la meva idea fotogràfica suggerida per la cançó, vaig crear-me una agenda per quedar amb els protagonistes.

El retrat no s’ha fet dins d’estudi, si no que he ubicat la fotografia al context que he trobat més adient segons la cançó triada, tant interiors com exteriors. El format del retrat és quadrat (40 x 40 cm), amb color i o en blanc i negre, fet amb les reflex Nikon D80 i D7200, amb i sense flash i retocat posteriorment amb Photoshop/Lighroom. Les fotografies han estat impreses digitalment (plotter).
Durant les diferents etapes del projecte he anat generant contingut a les xarxes socials tal com he esmentat al primer paràgraf per fer partícip al meu entorn.
El projecte va començar el dia 16 d’abril de 2018 amb les primeres sessions fotogràfiques i està previst que acabi el dia 11 de setembre de 2018, l’últim dia de l’exposició a la Biblioteca de Sant Ildefons.
La sinceritat de les confessions que m’han fet els protagonistes ha estat immensa. Considero que triar la teva cançó preferida no és una feina fàcil, i que un cop et decideixes a apostar per una única carta guanyadora, estableixes un vincle molt especial amb aquesta cançó.
Cada persona és un univers, i els motius que l’han portat a triar la seva cançó són molt variats: el primer amor, la felicitat, el pare, la joventut, un mateix, sentir-se fort…
A continuació trobareu el llistat de cançons que formen part del projecte.
És una llista amb molts matisos, la qual pot servir per fer un breu anàlisi sociològic contemporani de diverses generacions que compartim el mateix context.
A mi em va costar 3 mesos escollir la meva, la trobareu al final de la llista.

InvitacióRGB básico

BeFunky-collage

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.