L’altra punta del món


Ahir vaig tenir una revelació mentre feia l’ascens en bicicleta pel camí de les Aigües direcció Sant Pere Màrtir. Els moments que passo a soles en companyia del meu velocípede (el qual he batejat amb el nom de Perla Negra, en homenatge al galió que apareix a Pirates del Carib) acostumen a servir-me per mantenir una conversa amb mi mateix. Aquests monòlegs silenciosos apareixen quan em canso d’escoltar música i començo a prestar més atenció a l’entorn, en aquest cas, el que m’ofereix el parc de Collserola.

Doncs bé, ahir vaig fer-me la següent pregunta: a què es refereix hom quan diu “a l’altra punta del món”? Sota aquesta premissa aparentment simple, tot un torrent de pensaments em van venir al cap. Aprofitant el descans postpujada, el primer va ser consultar al mòbil quin és el país més llunyà de Cornellà. Fent ús del Navegador i el Maps de Google, vaig intentar fer una aproximació. A Yahoo Respuestas un tal Maurice A. assegurava que donar la volta sencera al globus terraqüi són 40.000 km. Vaig decidir fer una operació matemàtica simple abans de continuar. Si la volta completa són 40.000 km, el punt situat més lluny de Cornellà estarà a 20.000 km. Massa fàcil, així que com no me’n refiava del tot vaig fer una segona cerca per tal de trobar més referències. Durant aquest segon intent la meva sorpresa va ser que un parell de programadors havien tingut una idea similar a la meva, però que a més a més, havien creat una web que mesurava l’antípoda de forma automàtica. La web es diu antipodr i només serveix per resoldre aquest dubte existencial.

sin-titulo

Sí, ho heu vist bé a la captura de pantalla, l’altra punta del món de Cornellà és al mig del mar, a uns 600 km de la costa de Nova Zelanda. Una mica decebedor oi? Per mi ho ha estat, tenia altes les expectatives. Ara m’agradaria estar investigant la cultura d’una civilització perduda que viu el més lluny que es pot viure de Cornellà i resulta que res, “aigua“, com quan jugava al Hundir la Flota.

Misteri resolt, ja podeu dormir tranquils.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .