El silenci d’Hiroshima.


Tal dia com avui a les 8:15 AM, l’exercit americà llançava la bomba atòmica Little Boy damunt de la ciutat d’Hiroshima, la qual cosa va significar el primer bombardeig atòmic sobre població civil, amb un total de 166.000 morts.

subastan-imagen-del-bombardeo-a-Hiroshima2A tot just un any del meu viatge a Japó m’han vingut al cap els 2 dies que vam estar a la ciutat i l’ambient que es respira a la zona més propera a l’explosió. Veure un dels arbres que va sobreviure o l’únic edifici que va quedar en peu al Parc Memorial de la Pau, visitar el museu i veure fotografies de famílies senceres que havien desaparegut, siluetes de persones impreses a les parets i a l’asfalt degut a que la temperatura a la «zona zero» va ser com la del nucli del sol durant unes fraccions de segon…

FILE - In this 1945 file photo, an area around the Sangyo-Shorei-Kan (Trade Promotion Hall) in Hiroshima is laid waste after an atomic bomb exploded within 100 meters of here in 1945. Hiroshima will mark the 67th anniversary of the atomic bombing on Aug. 6, 2012. Clifton Truman Daniel, a grandson of former U.S. President Harry Truman, who ordered the atomic bombings of Japan during World War II, is in Hiroshima to attend a memorial service for the victims. (AP Photo, File)Vam marxar d’Hiroshima amb un posat pensatiu i savent que serà un record que ens perseguirà allà on anem.

Hiroshima-Atomic-Bomb-Dome

“Cuando me preguntaron sobre algún arma capaz de contrarrestar el poder de la bomba atómica yo sugerí la mejor de todas: la paz.”
Albert Einstein

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.