Castanyada vs Halloween


Bon dia!

Estem a dijous 30 d’Octubre, just un dia abans de la celebració d’una de les festes populars catalanes, la Castanyada.

Quan arriben aquestes dates senyalades, un fa memòria i recorda com any rere any hem anat creixent amb aquesta tradició. Els records em porten a l’escola Sant Miquel, l’escola de la meva infantesa, on se’ns explicava durant tota la setmana les diferents festivitats com el dimecres de cendra, el dijous gras o l’enterrament de la sardina.

La festa de Halloween, celebració d’origen celta, s’ha estès ràpidament arreu del món i també està agafant força a Catalunya.

El progrés, la mundialització, Internet, la influència americana al cinema i la televisió, o la imposició per part de certs governs amb tendències imperialistes poden ser algunes de les vies que ha trobat aquesta tradició amb la que no tenim cap vincle per entrar a formar part de les celebracions del nostre petit poble.

D’aquí la meva negativa a acceptar tot el que ens colin, em de tenir criteri, ser més intel·ligents que el mèdia, que ni Papa Noël ni Sant Valentí formen part del nostre folklore, que és maco veure-ho a les pel·lícules que ens arriben de l’altre banda de l’atlàntic però a casa nostre tenim una manera de fer, el costumisme que cita Manel a les seves cançons no se l’inventen, existeix. Castanyes per tothom!

castanyada

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .